Hvad koster briller med glidende overgang

Avanceret digital præcision med mobiltelefonen sikrer glidende overgang med bedste tilpasning
Glidende overgang med digital præcision sikrer bedste tilpasning

Briller med glidende overgang kan koste lige fra 50 kroner til langt over 10.000 kr. Mange spørger sig selv, hvad koster briller med glidende overgang, hvis de skal være i bedste kvalitet. Hos Brilleklubben er svaret 1500 kr. for glassene. Herudover har vi mange fine stel fra 400 kr. Det vil sige en totalpris lige under 2000 kr.

I det følgende har vi en række gode råd til briller med glidende overgang, så du bliver bedre rustet til at gøre en god brillehandel. Briller er et teknisk produkt, som kan være vanskeligt at forstå. Samme produkt fås til meget forskellige priser. Vi gennemgår de forskellige typer af briller og håber du bliver bedre til at finde de gode tilbud. De billige Internetbriller til under 1000 kr. har vi fravalgt, da de er i alt for dårlig kvalitet.

Samme produkt fås til meget forskellige priser.

Til et par briller hører både stel og brilleglas. Glassene er de vigtigste og dyreste, så dem starter vi med.

Brilleglas med glidende overgang hos optikeren

Du har sikkert brugt læsebriller og er træt af hele tiden at skulle skifte mellem afstands- og læsebriller for at se klart, ligesom personen på billedet ovenfor.

Med Glidende overgang har du løsningen, der giver fokus på alle afstande. Desværre er de langt dyrere end læsebrillerne. Brilleglas med glidende overgang fås typisk i fire kvalitetskategorier fra basis til bedst. Her er klasserne benævnt Bronze, Sølv, Guld og Platin. For hver klasse øges bredden af synsfeltet i glasset.

I Bronze er synsfeltet relativt smalt mens det for Platin er det størst fysisk mulige.

Bronze
Bronze
Platin
Platin

Bronze-glas er ofte til salg til meget lave priser, men deres snævre synsfelt kan forårsage svimmelhed, kvalme og hovedpine. Derfor anbefaler optikeren aldrig disse briller. Det kan føre til frustration hos kunderne. De går ind til en optiker som annoncerer et godt tilbud, som optikeren efterfølgende fraråder. Som kunde kan man føle sig snydt af en salgsmetode, der tilbyder briller til under 1.000 kr., men så bliver man oplyst om, at prisen nærmere er 8.000 kr.

Platin kaldes ofte skræddersyet glidende overgang, da man tager en række ekstra mål for at forbedre synsfeltet. Slibningen er lavet med avanceret computerteknologi så du får, hvad der ofte kaldes digitale eller individuelle glas. Fagbegrebet er Free-Form progressive glas og er din sikkerhed for bedste komfort. Hos Brilleklubben sælger vi udelukkende denne kvalitet af glas.

Udover selve glasset betales for tillæg. For alle glassene er der som minimum valgt anti-refleks & hard coat. Det er en behandling, der beskytter glassene mod ridser og fjerner refleksioner. På moderne briller er dette et minimum, da det ville være ærgerligt at få ridset glassene og fordi refleksionerne er virkelig ubehagelige.

I de senere år er der kommet en såkaldt super anti-refleks og hard coat til, der har endnu mindre refleksion og er vand- og smudsafvisende. Det gør glasset lettere at vedligeholde, da det ikke behøver pudsning så ofte som ellers.

Brilleglas fås i forskellige brydningsindeks. Jo højere brydningsindeks, jo tyndere glas for samme styrke. Almindelige brydningsindeks er 1,5 og 1.6. Har du meget høje styrker (typisk over 4), bruger man typisk 1,67 og 1,74 indeks. I tabellen, der viser brilleglaspriser, er taget den simple anti-refleks & hard coat for Bronze, super anti-refleks for de dyrere designs og tynde glas for Guld og Platin. Typisk vælges lidt flere tillæg for de dyre glasdesigns.

Tillæg

Glasdesign

Bronze

Sølv

Guld

Platin

Anti-refleks & hard coat

1300-2700

Super Anti-refleks & hard coat

2000-4800

+ Tynde glas 1.6

4400-7000

5000-8000

 

Ekstra tynde glas 1,67

1000 ekstra

Farveskiftende

800-1000 ekstra

Solglas

200-400 ekstra

Polariserende solglas

1000 ekstra

 

Som det ses af tabellen øges prisen fra 1300 – 2700 for Bronze med coating til 5000 – 8000 for Platin.

Tillæg

Afhængig af styrker kan man vælge ekstra tynde glas. 1.67 og 1,74 indeks vælges typisk, hvis styrken er over 4D. Disse tillæg koster 1800 – 2.400 kr. hos Danmarks største discount optikerkæde. Hos Brilleklubben er prisen til sammenligning 400 og 700 kr.

Farveskiftende glas kan leveres for alle klasser af glidende overgang og koster typisk 1000 – 1200 kr ekstra. Det er briller, som er klare inden døre og skifter til solbriller i solen udenfor. Hos Brilleklubben er prisen til sammenligning 700 kr.

Det er muligt at få farvet briller i mange forskellige farver. Det koster typisk 200-400 kr ekstra. For solbriller er der hos Brilleklubben ingen ekstrabetaling.

Sidste tillæg er polariserende solglas. Polarisering er en behandling, der reducerer blænding fra vand, glas og metaloverflader i stærkt sollys. De benævnes ofte kørebriller, da det netop ved bilkørsel er behageligt at være fri for blænding. Polarisering kan kun laves i forbindelse med solbriller. Polarisering koster typisk mellem 1,000 – 1.200 hos optikeren. Ved Brilleklubben er der for glidende overgang ingen ekstrabetaling. For enkeltstyrke betales 400 ekstra.

I tabellen ville de dyrest mulige briller være Platin med ekstra tynde glas med farveskift. Det ville resultere i en pris på 8.000 + 1.000 + 1.000 = 10.000 kr.

Brilleklubbens priser – du sparer typisk over 70%

I Brilleklubben har vi som udgangspunkt fire typer glidende overgangsglas, som alle har super anti-refleks og hard coat. Priserne er alle all inclusive. Du betaler ikke ekstra for tynding, bygningsfejl og hvad der ellers måtte være af tillæg kendt fra optikeren:

Klare glas med skræddersyet glidende overgang

Klare glas

Vores klare glas er glastype Platin med super antirefleks og hard coat.

Prisen er 1.500 inklusive al fragt og montering.

Hos optikerne sælges disse for 5.000-8.000 kr. Hos Brilleklubben sparer du således 70 – 80% i forhold til optikeren.

Farveskiftende glas

Farveskiftende glas er glastype Platin med farveskift fra markedsledende Transitions.

Prisen er 2.200 inklusive al fragt og montering.

Hos optikerne sælges disse typisk for 6.100-8.500 kr. Hos Brilleklubben sparer du således 64 – 75% i forhold til optikeren.

Farveskiftende glas - Transitions
Polariserende glas

Polariserende glas

Polariserende glas er glastype Guld med polariserende tillæg.

Prisen er 1,500 inklusive al fragt og montering.

Hos optikerne sælges de polariserende glas typisk med glastype Sølv og koster omkring 4.500. Hos Brilleklubben sparer du således 67% i forhold til optikeren.

Skærmglas

Skærmglas er en glidende overgangsbrille, der tager udgangspunkt i læseafstand. Der gives bredere synsfelt end i en traditionel brille med glidende overgang, men til gengæld kan den ikke bruges som afstandsbrille.

Prisen er 1.000 inklusive al fragt og montering.

Hos optikerne er prisen typisk som for sølv glidende overgang. 3.300 lader til at være prisen for et sæt.

Hos Brilleklubben sparer du således 70% i forhold til optikeren.

Skærmglas

Når der annonceres tilbud på brilleglas, udelades prisen for tillæg ofte i annoncerne. Det er vigtigt at sikre sig, at alle tillæg er med, så man kan beregne den endelige pris. Ofte skal der på tilbudsprisen lægges knap 1.000 kr. i tillæg overni.

I følgende link gennemgår vi de mange egenskaber ved Brilleklubbens brilleglas. Vi har desuden en gennemgang af de forskellige klasser af brilleglas her, hvor vi dog har slået Bronze og Sølv sammen.

Tilpasning af briller med glidende overgang

Det siges ofte, at briller med glidende overgang ikke kan købes på nettet, fordi det kræver tilpasning hos en optiker. Med Brilleklubbens unikke billedtilpasning, kan du nu trygt købe på nettet. Selv hvis du har udfordrende øjne, kan vi lave den helt rigtige tilpasning. Et godt eksempel ses nedenfor, hvor kundens højre øje er langt højere og længere fra næsen end venstre.

Brilleglas med glidende overgang skal tilpasses præcist efter pupillernes placering i brillen. Det sikrer, at begge øjne får samme læsestyrke, når vi slår blikket ned for at læse. Hvis øjnene ikke begge ser klart, bliver man svimmel.

Vores ansigter opfattes som symmetriske, men det er ikke altid tilfældet. Ofte sidder det ene øje længere fra næsen end det andet. Øjnenes højde kan også variere. Det har stor betydning for tilpasning af briller.

Hos Brilleklubben tilpasses alle briller med mikroskopisk nøjagtighed. Vores præcision er typisk 1/10 milllimeter, når vi placerer læsefeltet efter tilpasningsbilleder. Det er den store nøjagtighed, der er grundlaget for vores høje kundetilfredshed.

Hos optikeren er der typisk ikke tid til at tilpasse glassene på samme måde, som vi gør i Brilleklubben. Mange har derfor oplevet, at brillerne fra os passer bedre end de fra optikeren.

Brillestel til glidende overgang

Næsten alle brillestel kan bruges til glidende overgang. Dog skal de have en vis højde fra glassets top til bund. Omkring 25 mm er minimumshøjde for glas med glidende overgang. Brillestel betyder meget for vores udstråling og derfor bruger vi ofte mange penge på et godt stel. Mærkevarestel er populære. Nedenfor er et elegant herrestel fra Tom Ford.

Tom Ford brillestel til briller med glidende overgangs

Brillen er set til 3,198 kr hos optikeren. En hurtig søgning viser dog, at samme brille også findes på nettet til 1.870 kr. hos edel-optics.dk. Man finder ofte mærkestel billigt på nettet.

Det kan virke grænseoverskridende at købe stel på nettet, men det er faktisk ikke så svært. Med udgangspunkt i de briller du allerede har, finder du briller i samme størrelse på nettet. Du skal måle bredden fra yderste glaskant til glaskant på dine nuværende briller. Det mål bruger du, når der søges efter briller på nettet. Briller med næsepuder (briller i metal) er lettest at tilpasse, da næsepuderne kan justere brillens højde. I følgende link forklares i detaljer, hvordan du kan bestille stel på nettet.

Brilleklubbens koncept: Køb stel hvor du vil

Brilleklubben er ekspert i brilleglas med skræddersyet glidende overgang og giver dig friheden til selv at vælge stel. På nettet gør du typisk en god handel med stel. Udvalget er enormt. Edel-optics.dk har næsten 30.000 forskellige modeller. Det skal sammenlignes med ca. 200 i en almindelig optikerbutik.

I følgende link har vi samlet en gennemgang af køb af stel på nettet.

Læs mere om vores skræddersyede brilleglas med glidende overgang til 1.500 kr.

Opsummering

Hvad koster briller med glidende overgang?

Brillerne består af stel og brilleglas, som fås i forskellige kvaliteter. Prisen varierer fra 1.000 til 15.000 kr. hos optikeren. På nettet fås også muligheder fra 50 kr., men de virker desværre sjældent.

Hvad koster brilleglas med glidende overgang?

De fleste glasfabrikanter har fire klasser af design med forskellige tillæg. Klasserne benævnes bronze, sølv, guld og platin eller standard, premium, elite og individual. Med minimum tillæg: anti-refleks og hard coat koster klasserne fra 1.200 op til 7.500. Forsimplet kan man sige at højere klasser giver større synsfelt.

Hvorfor er synsfeltet smalt i den billigste glidende overgang?

Det optiske design gammelt og er ikke opdateret med informationer hvordan øjnene ser igennem glasset. Det giver fx svimmelhed, når højre øje ser skarpt mens venstre ser uskarpt. I moderne glas er dette problem rettet. Prisen er derfor lav 1.500 kr uden anti-refleks og hard coat (hærdning).

Hvad er forbedringen i den næstbilligste glidende overgang?

Den næstbilligste glidende overgang er typisk et traditionelt design. Ofte har glasset “hårde” zoner, så uskarpheden i den glidende overgang er pludselig og ubehagelig. Prisen er her 2.700 for glas med anti-refleks og hard coat.

Hvad er forbedringen i den næstdyreste glidende overgang?

Den næstdyreste glidende overgang er typisk digitalt slebet. Teknisk betyder det, at styrkerne er præget ind i glassets bagside med en digital fræser efter din brillerecept. Det giver dig det teknisk muligt bredeste synsfelt, særligt i mellemstyrkerne mellem afstands og læsefelterne. Prisen er her 8.000 for glas med anti-refleks, hard coat og anti smudsbehandling.

Hvorfor er den dyreste glidende overgang bedst?

Den dyreste glidende overgang er digitalt slebet og giver dermed det bredest mulige synsfelt. Derudover er styrkerne skræddersyet efter hvordan brillen sidder på dit ansigt: glassenes afstand og vinkling til øjet er medtaget i designet, så du får samme styrke som i din brillerecept. Prisen er her 8000 for glas med anti-refleks, hard coat og anti smudsbehandling

Hvornår skal man have briller med glidende overgang?

I fyrrene får de fleste alderssyn, som betyder, at evnen til at fokusere tæt på gradvist nedsættes. De fleste anskaffer sig et par læsebriller for læsning, men oplever senere problemer med at kunne se på større afstande som fx en computerskærm. Den glidende overgang giver mulighed for at fokusere på alle afstande, så man ikke skal skifte mellem briller til læsning, computerskærm og bilkørsel.

Hvordan vænner man sig til briller med glidende overgang?

Hjernen omsætter alle synsindtryk fra øjnene. Den hurtigste tilvænning kommer ved konstant at have brillerne på. Tilvænning er hurtigst ved de skræddersyede glas.

Hvad er forskellen på flerstyrkeglas og glas med glidende overgang?

Flerstyrkeglas er en samlebetegnelse for brilleglas med flere styrker, herunder glas med glidende overgang. Bifokale og trifrikale glas er imidlertid også flerstyrkeglas. Her er der afstemte zoner i glasset til læsning, arbejde ved computerskærm og bilkørsel. Zonerne er tydelige og signalerer brillebrugerens høje alder. Disse glas bruges i dag kun af de, som har opgivet at vænne sig til glidende overgang.

Er der forskel på dyre og billige brilleglas?

Ja, de dyre er typisk skræddersyede/individualiserede og dermed tilpasset brillebrugerens stel, ansigtsform og andre relevante forhold. Professionelt går de under betegnelsen free form. Prisen for disse varierer fra 1.500 til 9.500 kr. uden nævneværdig kvalitetsforskel.

Kan ikke vænne mig til briller med glidende overgang, hvad gør jeg?

Glidende overgang kræver stor præcision i forhold til almindelige brilleglas. En god checkliste for løsning er som følger: kontroller dine styrker med en ny synsprøve (skal der isættes prisme i glasset?), kontroller din PD for både højre og venstre, kontroller højden af læsefeltet, flyt glasset tættere på øjet, hvis det er muligt med dit stel. Tættere glas, giver automatisk større synsfelt.

Hvad sker der hvis man ikke bruger briller?

Der sker som udgangspunkt intet, hvis man ikke bruger briller. Det er ikke farligt ikke at bruge briller, men man har dårligt syn og det er ærgerligt, fordi synssansen er vores vigtigste sans.

Ring til os