Brilleglas med medicinsk præcision

Brilleglas er det vigtigste i dine briller. Det er dem, der justerer dit syn, så du ser så klart som muligt.

Billedet ovenfor er fra vores produktionsfaciliteter og viser med al ønskelig tydelighed, at brilleglas er et stykke medicinsk udstyr. Gennem fabrikationen er der en lang række kontroller, som myndighederne har krævet for produktion af brilleglas.

Brilleglas solgt i Europa skal CE mærkes og overholde en række ISO standarder, der sikrer en høj kvalitet. I Danmark kontrolleres dette af Lægemiddelsstyrelsen.

Den strenge kontrol betyder, at kvaliteten for alle fabrikanter er høj, som for medicin, hvor lægen og apoteket ikke må favorisere producenter.

Har lægen udskrevet en recept for hovedpinepiller, anbefales patienten billigste produkt, da der ikke er forskel på de forskellige mærker. Du har sikkert heller ikke opdaget forskel på virkningen af forskellige mærker indenfor hovedpinepiller: Paracetamol, Pamol, Panodil eller Pinex.

Vores brilleglas er ikke af mærker som Zeiss, Rodenstock, Essilor eller Hoya. Alligevel er kvaliteten i top, da glassene er produceret på verdens bedste maskiner og underlagt grundig kontrol.

Generator

Typer af brilleglas

Brilleglasproducenterne har mange forskellige klasser af brilleglas, som indbyrdes er så godt som identiske.

For briller med glidende overgang opdeler man typisk i fire kvaliteter.

Laveste kvalitet giver et relativt snævert synsfelt. Højeste kvalitet giver det bredest mulige synsfelt. Prisforskellen skyldes produktionsmetoden og teknologien.

Du kan læse mere om disse forskelle under vores gennemgang af fordelene ved skræddersyede brilleglas med glidende overgang.

De fire kvaliteter kan have mange forskellige betegnelser. Her vil vi kalde kvaliteterne bronze, sølv, guld og platin.