Udgivet i Skriv en kommentar

Enkeltstyrkebriller – Glidende overgang, hvad er forskellen?

Enkeltstyrkebriller har samme styrke i hele glasset.
Briller med enkeltstyrkeglas

Det siges ofte, at briller med glidende overgang er vanskelige at tilpasse og derfor ikke kan købes på nettet. Hvorfor er der denne forskel mellem enkeltstyrke- og glidende overgangsbrilleglas? Det er lettest at forstå dette, når man betragter de to typer briller på afstand. Enkeltstyrkebriller har samme styrke i hele brillen og man får (næsten) samme styrke ligegyldigt hvor man ser igennem brillen. Det illustreres fint i ovennævnte billede.

Glidende overgang er derimod opdelt i zoner med forskellig styrke og det giver en lang række krav til både design og montering af glas i brillen. For at kunne se klart i brillen, skal dine øjne placeres meget præcist foran glasset, så du har mulighed for at bruge brillens zoner for afstandssyn, læsesyn samt mellemliggende zoner. I billedet nedenfor er næsten hele glasset sløret, når det ses på afstand. Kun afstandsstyrken, øverst i brillen er klar.

Flerstyrkeglas / Glidende overgang har forskellig styrke i den største del af glasset. Kun øverst i midten, hvor afstandsfeltet er placeret, ses samme styrke som i enkeltsstyrkebrillen
Briller med glidende overgang

Med Brilleklubbens særlige tilpasningsmetode har vi mulighed for at tilpasse brilleglassene med samme præcision som optikeren og kan derfor tilbyde skræddersyede brilleglas med glidende overgang til net priser.

Skriv et svar