Brilleviden – forbered dig til brillekøbet på 5 minutter

Brilleklubben er for dig, der vil have de bedste briller til en lav pris. Det betyder, at du selvstændigt skal tage en række beslutninger, som ofte overlades til optikeren. Her giver vi dig nyttig viden omkring briller, så du kan tage de rigtige beslutninger.

Brillerecepten

Vi har samlet lidt information om Brillerecepten

Kan briller være farlige?

Det insinueres ofte, at dårlige briller kan skade synet. Det er dog ganske usandsynligt, at briller ødelægger dine øjne. Der er følgende muligheder for, at briller kan udgøre en sundhedsfare.

  1. Stel indeholder nikkel og du udvikler nikkelallergi – ikke sandsynligt for mærkevarebriller
  2. Solbriller har utilstrækkelig UV beskyttelse og ødelægger dine øjne – ikke sandsynligt for CE mærkede produkter solgt i Europa.

Flere brillebrugere er bange for, at forkert styrke kan skade øjnene. Det er en forkert opfattelse. Forkert styrke kan kun give dig dårligt syn mens du har brillerne på. Dette er ikke varigt og ødelægger ikke dine øjne.

Der er dog én undtagelse til dette: briller med for meget minus styrke kan være skadeligt for børn og unge. Man mener det kan gøre børn mere nærsynede.

Brillerecepten

Brillerecepten er essentiel, når du skal have nye briller. Det er vigtigt, at styrkerne passer og giver dig det bedst mulige syn. Ofte vil forskellige optikere imidlertid finde lidt forskellige styrker for dig. Det skyldes, at vores øjne er “levende” og kan kan give forskellig respons på styrker fra dag til dag.

Læse mere om dette og andre emner i vores samling af informationer.